Kadınlar Sitesi

Tüp bebek tedavisi

Tüp bebek tedavisi, kadın ve erkeğin üreme hücrelerinin alınıp laboratuar ortamında döllenme işlemidir.

Tüp bebek tedavisinde, alınan üreme hücreleri vücut sıcaklığı ayarında bir ortamda ortalama 48 saat bekletilir. 48 saat içinde elde edilmiş yumurtaların yarısında döllenme meydana gelir. Döllenmiş olan bu yumurtalar cenin ismiyle adlandırılır ve son ilsem olarak anne rahmine yerleştirilir.
Tüp bebek tedavisinde embriyolar ana rahmine nasıl yerleştirilir?
Oldukça basit ve acısız bir ilsem olan embriyo transferi, ana rahmine çok ince bir katater aracılığı ile yerleştirilir. Bu embriyo transferi ile anne adaylarının ortalama yüzde ellisi hamile kalır. Bu yüzde 50 lik kısmın yüzde 10 nun da düşükler görülmektedir. Geriye kalan yüzde 40 lık kısım hamilelik dönemini sorunsuz atlatır ve tüp bebek tedavisi başarıya ulaşır ve doğum gerçekleşir.
Tüp bebek yönteminde ne gibi ilaçlar kullanılır?
Tüp bebek yönteminde kullanılan ilaçlar kişinin muayenesi sonucu elde edilen bilgilere göre belirlenir. Gonal-F, Puregon, Menogon gibi ilaçlar kadındaki yumurtalıkların uyarılmasını sağlamaktadır. Yumurtaların uyarılmasının amacı ise embriyo oluşması için çok fazla yumurta elde edebilmektir. Zira çok sayıda embriyonun rahme yerleştirilmesi yani çok sayıda embriyo transferinin yapılması gebelik sansını yükseltir.


Tüp bebek tedavisinde embriyoların kalitesi ne kadar önemlidir?
Embriyoların kalitesi, döllenme işlemi ardından birtakım şekilsel (morfolojik) parametrelere bakarak değerlendirilir. Diğer bazı faktörlerin yanı sıra, transfer edilmiş embriyoların kalitesi, gebe kalma şansını yüksek ölçüde belirlemektedir. Bunların yanında bayanın yaşının ve diğer bir takım faktörlerin de embriyoların kalitesi kadar gebelik için önemli faktörler olduğunu unutmamak gerekir. Bütün embriyolar mikroskop altında değerlendirilerek, kaliteleri belirlenir

zp8497586rq
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ