Kadınlar Sitesi

Yüzdeki Zararlı Sivilceler

Yüzdeki zararlı sivilceler: Küçük bebeklerin yüzlerinde sivilceler çıkabilir. Bu önemsiz sivilcelerin özel

bir adı yoktur. Bunlar önce minicik beyaz ve parlak sivilceler şeklinde oluşur. Etraflarında kırmızılık görülmez. Yüz cildi üstünde parlak İnci taneleri gibi dururlar. Bebek büyüdükçe de yok olurlar. Ya da bir dizi küçük ve kırmızı lekeler halinde başgösterirler. Kimi bebeklerin de sadece yanaklarında kızartılar ve sivilceler görünür. Bu lekeler ya da sivilceler uzun zaman kaybolmayınca anne telâşa düşer. Kimisi de bir batar, bir çıkar. Bu gün bilinen mer­hemlerden hiç biri, sonunda kendinden kaybolan bu kırmızı sert lekeleri tedavi edememektedir.
Doğumdan sonraki ilk haftalarda bebeklerin dudaklarının orta yerinde meme emmeden meydana gelen beyaz kabarcıklar olur. Bunlar da bir süre sonra kendiliğinden kaybolur ve herhan gi bir tedaviye ihtiyaç göstermez.
İsilik: Havalar ısınmaya başlayınca bebeklerin boyun­larında ve omuzlarında ortaya çıkan isilik, çok küçük ve pembe sivilcelerin bir araya gelmesi demektir. Bu küçük noktacıkların etrafında deri hafifçe kızarmıştır. Bazılarının tepesinde su topla­mış gibi kabarcıklar hasıl olur. Kabarcıklar kuruyuncâ isiliğin yayıldığı cildin rengi esmerleşir. bebeklerde sivilcelerİsilik çoğu zaman önce boyun­da başlar. İleri durumlarda bebeğin sırtına, göğsüne hatta ku lakları da dahil olmak üzere bütün yüzüne yayılır. Bu çeşit si­vilce çocuğu pek ender olarak rahatsız eder. Bunun üstüne gün­de birkaç kere bicarfoonate de soude eriyiğine batırılmış pamuk­lu kompres yapmak uygun olur bir fincan suya bir kahve kaşı­ğı. İsiliğin üstüne pudra da sürebilirsiniz. Çarelerin en iyisi de bebeği serin bir yerde bulundurmaktır. Bebeği, özellikle sıcak havalarda fazla örtmemenizi tavsiye ederim.
Konak. Bebeğin başının saçlı kısmındaki konak, ilk ayarda görülen basit bir sebore”den ibarettir .Saçlı cildin bir kıs­mı kirli manzaralı kabuklarla örtülür. Bunun en iyi tedavi şekli. bu bölgeyi su ve sabunla temizlemekten kaçınmaktır. Temizliği su ve sabunla yapacağınıza, kabuklanmış cilt üzerine günde iki kere parafine ya da özel bebek yağına batırılmış bir pamukla tampon yaparsınız. Parafin (ya da yağ) kabuklan yumuşatır ve düşürür. Bu usul beklediğiniz sonucu vermezse, o zaman bir doktora danışmanız gerekecek demektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ