Kadınlar Sitesi

Rahim Ağzı Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Rahim ağzı yaraları jinekolojik muayene de çok sık görülen vakalardır.Cinsel yönden aktif olan bir çok kadın yaşı kaç olusa olsun bu riski taşır.Vaginal akıntı ve kasık ağrısı şikayetleri mevcut olanlarda tek başına veya başka bir bir hastalıkla birlikte bulunma olasılığı yüksektir.

Rahim ağzı dokusunun iltihaplanmasıdır.Bir enfeksiyonla birlikte galişirtiği gibi,irritasyona ve travmaya bağlı da ortaya çıkabilir.

En belirgin gösterge kötü kokulu  iltihabi  akıntıdır.

Tedavi teşhis sonrası nedene bağlı sürdürülür.Eğer neden basit bir irritasyona bağlı ise bunu ortadan kaldırmak sorunu bitirmeye yetecektir.

Enfeksiyona bağlı gelişen durumlarda enfeksiyonun tedavi edilmesiyle sorun çözülecektir.Gonore.trikomanas,klamidya sebep olan mikroorganizmalardır.Bazı allerjik maddelerde nden oluştarabilir.

Bütün bu sebeplerin ortadan kaldırılmasına rağmen sorun çözülemiyorsa başka yöntemlere başvurulur.En çok kullanılan   koterizasyon yani ısı yardımıyla yakarak yok etme. Halk arasında buna yara yakma denir.

Bir diğeri ise krioterapi yani sıvı  karbondioksit ve azot  ile dondurarak sorunlu bölgeyi temizlemekdir. Buna da yara  dondurma denir.

Birde lazer yardımıyla hücrelerin tahribi sağlanarak tedavi edilebilir.

Bütün bu işlemler sonrası tamamen iyileşme 6-8 haftalık bir süreci gerektirir.

Ancak rahim ağzı kanser riski gösterebilecek durumlarda tüm bulguları nortadan kalkması olasılığı gösterdiği için dondurma ve yakma gibi işlemler uygulanması  sakıncalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ