Kadınlar Sitesi

Emzirme Dernekleri

Dünya çapında resmi olarak bilinen birtakım dernekler; ebeveynler, hamileler ve toplumun genelini emzirme konusunda bilinçlendirmek için çalışmalarını yıllardır yürütüyor. Son yıllarda bu konuda artan bilinçlenmede büyük pay sahibi olan bu dernekler çeşitli projeler ve kampanyalarla çalışmalarına devam ediyor. Bu derneklerden en bilinenleri Uluslarası Emzirme Topluluğu (La Leche League International) ve Emzirme İçin Dünya İttifakı Hareketi WABA (World’ Alliance For Breastfeeding Action) emzirmeyi yaygınlaştırmak ve dünya çapında kadınları bu konuda bilinçlendirmek amaçlı çalışan iki organizasyondur.

Uluslararası Emzirme Topluluğu (La Leche League International)
1956’da yedi kadın tarafından annelerin çocuklarını emzirmesine yardım etmek için kurulmuştur. Günümüzde 66 ülkede gönüllü danışmanlarla (özel seçilmiş ve daha önce emzirmiş kadınlar); doktor, doğum uzmanı ve diğer profesyonellerden oluşan bir bilimsel danışman komitesiyle çalışmalarım sürdürmektedir. Yardım ve öneriler, özel konular hakkındaki toplantılarda veya telefonla verilmektedir. Dernek bazı yayınlarını satışa da çıkarmaktadır.

WABA (World Alliance for Breastfeeding Action)
Kurumsal bir yapıya sahip olan WABA dünya çapında tanınan bir organizasyondur. Annenin ve çocuğun haklarını korumak, geliştirmek ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla 1991 yılında kurulmuş olan bir organizasyondur.
EMAS (Emziren Anneleri Destekleme ve Aile Sağlığını Koruma),Derneği
Türkiye’de 2002 yılında kurulan dernek anneleri bilinçlendirerek emzirmeyi yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ