Kadınlar Sitesi

Suda Doğum

Suda Doğum

Suda Doğum Nasıl uygulanıyor
Suda doğum, doğurmanın 35-37 derece sıcaklıkta su ile doldurulmuş havuz içerisinde gerçekleştirildiği alternatif olan doğurma şeklidir. Doğum gerçekleşirken sıcak olan suyun gevşetici olan etkilerinden faydalanılır. Doğum yapacak bayana su içerisinde doğurması için özel hazırlanan kıyafeti giydirilmektedir. Suyun sıcaklığı normal sancı süresinin başlamasına yardımcıdır. Doğumun büyük çoğunluğu annenin sayesinde gerçekleşir ve de anneye ilaç, ağrı giderici ya da suni sancı verilmemektedir. Doğumun başlamasıyla bebeğin kalp atışı, annenin de tansiyonu kontrol edilir. Doğum olunca anne kanama kontrolünü sağlamak için suyun içerisinden çıkarılarak doğum masası üzerine alınır. Bebeğin ve de annenin tahlilleri yapılır. Tahlillerdeki amaç, sudan geçebilecek enfeksiyonları yok etmek.

Suda doğurmanın faydaları
• Suda doğum, normal doğumla kıyaslanırsa doğum süresini 3-4 saat daha kısaltır.
• Suda doğum bebek için de güvenli olan bir yöntemdir.

blank
• Bebek Suda doğum esnasında, ciğerindeki suyu kolaylıkla atabilir.
• Annenin kan basıncının artması sebebiyle oksijen bebeğe daha çok gider. Bunun sonucunda ise yeni doğduğundaki emzirme ile ilgili sorunları azaltır.
• Suda doğumda bebek suyun içerisinden yine suya geçtiğinden dolayı doğum şokunu yaşamazlar.
Suda Doğum yapamayanlar

Suda doğum yapılamayan durumlar; bebeğin ters oluşu, çoğul olan gebelikler, bundan önce sezaryen ile yapılmış doğum var ise, bebeğin kilosunun 4 kilodan fazla olması, erken doğumlar, annede astım, kalp rahatsızlığı, hiper tansiyon rahatsızlıklarının bulunması, su kesesi sorunu, Suyun erken gelişi, kanamanın çok olması ve aşırı kilo var ise suda doğum gerçekleştirilemez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ