Kadınlar Sitesi

Konsültasyon istemekten çekinmeyin

Konsültasyon istemekten çekinmeyin. Bebeğin sağlık du­rumu size endişe veriyorsa, doktorunuzdan, bazı meslektaşları ile bir konsültasyon yapmasını istemek hakkınızdır.

Doktorun ca­nını sıkmak endişesiyle çoğu zaman bu konuda tereddüt edilir. Fakat tıpta konsültasyon olağan Jiir şeydir ve genellikle olum­suz bir yönü yoktur. Doktor, kendisine güvenilmediğini, siz söylemeseniz de anlayacak ve bu sessiz ve olumsuz tutum onun işini daha güçleştirecektir. Konsültasyon, onun hesabına olduğu kadar sizin hesabınıza da işleri düzene sokar.

Açık sözlülük en iyi yoldur: Doktorunuzun bakımı ve tav­siyeleri sizi memnun etmediği takdirde, durumu düzeltmek için en iyi yolun, bunu kendisine hemen açmanız olduğu kanısında­yım. Düşünceleri karıştırmak, duygularınızı içinize atıp öfke bi­riktirmekten ve asap bozmaktan çok daha iyidir.
Doktorla müşterisinin, bütün iyi niyetlerine rağmen bir an­laşma zemini bulamadıkları da olur. Bu durumda en iyi yol, an­laşmazlığın mevcut olduğunu kabul etmektir. En ünlüleri de dahil bütün doktorlar, herkesi memnun etmenin imkânsız olduğunu bilirler.
Hangi saatte telefon etmeli? Kendisine hangi saatlerde telefon edilmesini ve günün hangi saatlerinde eve çağrılmayı ter­cih ettiğini doktorunuza sorun.
Çocuk hastalıklarının çoğu öğleden sonra ortaya çıkar. Dolayısıyla, doktoru derhal haberdar edip, vizitelerini yoluna koyma­sını sağlamak iyi olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ